Finn balansen i ditt liv

Finn balansen i ditt liv

 

Bara några få dagar kvar på år 2010. Sitter uppkurad i soffan och försöker bota min dumma förkylning. Har bestämt mig för att inte vara förkyld på nyårsafton! :)

När ett år håller på att rundas av försöker jag ge mig själv en stund för reflektion. Jag har varit med om så mycket och är så tacksam för allt. Den 8 februari i år skrev jag mitt första blogginlägg. Min förhoppning var att stilla mitt kreativa sinne för design och matlagning. Samtidigt ge lite matlagningsinspiration till mina vänner. Hade aldrig kunnat tänka mig att tio månader efter har ca 800 unika läsare varje dag, varit med i Expressen två gånger och få underbara läsarmail och kommentarer på hur bloggen inspirerar dem. Det betyder oerhört mycket för mig.

Funderar på vad jag vill uppnå under 2011. Under 2009 och 2010 har jag fokuserat mycket på att ändra min livstil gällande vad jag stoppar i mig. Jag har provat på de flesta bantningsknepen och inget har någonsin hållt i längden. Det är för att ingen bantningsmetod är gjord för att hålla längre än några veckor. Med GI har jag ändrat mitt liv. Får ibland kommentarer som ”- Äter du fortfarande GI? Du behöver väl inte gå ner mer?” Svarar med att GI är ingen bantingsmetod. Visst, är du överviktig (som jag var) kommer kilona att rasa. Annars handlar GI om att få en balans i kroppen genom att ta kontroll över blodsockernivån. GI fungerar utmärkt för mig. Jag äter gott och balanserat. Skulle aldrig vilja gå tillbaka till pasta/potatis/vitt bröd-hysterin jag hade tidigare. Att känna sig hungrig och vara sugen på cheesecake är inte att ha balans. Det har jag nu :)

Jag har fortfarande saker som jag behöver arbeta med. Träning har jag gjort från och till. Jag tränar regelbundet i några veckor i taget, sedan får jag en dipp och tränar inte på flera veckor. Oftast finns det en direkt koppling mellan dippen i träningen och hur mycket jag har på jobbet. Tror tyvärr att många kan känna igen sig här. Alla kanske inte har mycket på jobbet, men kanske stressar för att hinna med sina barns alla aktiviteter och vara den perfekta föräldern. För att må bra, måste man se till att äta bra, sova gott, stressa mindre och se till att uppskatta livet. Så mitt mål för 2011 kommer vara att se till att min träning blir regelbunden (inte bara i några antal veckor) och se till att jag stressar mindre på jobbet. Jag ska även, varje morgon när jag vaknar, tänka en positiv tanke om något. Till exempel ”Ikväll ska jag träna yoga och jag älskar den känsla som yogan ger mig” eller ”Jag är vacker bara av att vara mig själv” osv. Jag tror att tankens kraft kan ge en otrolig push i rätt riktning.

Så nu är jag nyfiken. Hur kommer Du se till att du bevarar eller finner balans i ditt liv?