Chokladfondue med färska bär

Chokladfondue med färska bär

Jag brukar föredra något lättare såsom frukt eller ost till efterrätt. Är inte riktigt för att ha ätit för- och huvudrätt och sedan klämma en glasskupa, men det är kanske bara jag? Chokladfondue med färska bär och frukter tycker jag både är väldigt gott och samtidigt mycket romaniskt. Har man inget chokladfondueset kan man försöka se till att hålla skålen (i porslin eller glas) varm. Skulle man tycka detta är lite omständigt kan man doppa frukten i choklad innan och servera på ett vackert fat istället.

Hoppas ni tar hand om er idag och alla kommande dagar. All kärlek till er!

Chokladfondue (2-4 pers)

200 gram mörk choklad (70%)
1 dl grädde
Färska bär (som t ex hallon, björnbär, blåbär och jordgubbar)

Smällt chokladen i ett vattenbad. Har du bra koll på din mikro kan du värma chokladen i den istället. Häll upp i skålen och se till att hålla skålen lagom varm hela tiden. Doppa och njut!