Vin&Mat - en ny serie på Blogg&Mat.se

Vin&Mat - en ny serie på Blogg&Mat.se

 

Som ni säkert har lagt märke till ligger matlagning denna blogg mycket varmt om hjärtat. Jag lagar gärna till många vänner, vare sig det är enklare luncher eller stora födelsedagsmiddagar. Kombinationen av god mat, härliga viner och glada vänner är alltid ett recept på en lyckad kväll! Att kombinera ihop bra råvaror till en middag och bjuda in vänner som skulle berika samtalen kommer sig naturligt. Däremot, att hitta bra viner som matchar middagens olika rätter har mest varit på en kombination av tråkiga principer och en del hawaii! Vitt till förrätten, rött till huvudrätten osv. Efter det har jag antingen läst någon vinrecension i någon tidning, gått på väninnans rekommendation eller på må få försökt att hitta något vin på Systembolaget. En del av er kanske tappar hakan av denna bekännelse och slutar läsa min blogg…  Andra kanske känner igen sig och känner, som jag, att det vore roligt att kunna lite mer om hur man kombinerar mat med vin.

Ni som har valt att forsätta läsa har tur! Jag har nämligen tänkt att göra en serie blogginlägg där vinet står i fokus! Serien kommer täcka in lite historia, en hel del om viners uppbyggnad, beskrivning av de vanligaste blåa och gröna druvorna och självklart ge härliga matrecept som du kan prova ihop med vinerna. Mina inlägg kommer att vara på en grundläggande nivå som förhoppningsvis får dig att bli nyfiken och utforska en del själv. Dessutom finns det tillräckligt med högtravande vinrecensenter i både TV-rutan och i dagstidningen!

Då jag själv är novis inom ämnet har jag, förutom haft näsan i flertalet vinböcker, Anders Dagerstam vid min sida. Anders är utbildad sommelier och har arbetat med vin i kombination med mat i över 15 år. Jag känner mig  mycket trygg att ha livlinan ”ringa en vän” när funderingarna inte får några svar. Skulle du ha några funderingar under resans gång, får du mer än gärna maila mig på hej@bloggomat.se. Då ska jag tillsammans med Anders försöka besvara dessa.

Jag hoppas att jag väckt ditt intresse och din nyfikenhet. Nästa blogginlägg i denna vinserie Vin&Mat kommer att komma snart och vara späckad med massor av läckerheter!