Het zucchinipasta med scampi

Het zucchinipasta med scampi

Ett bra recept  ska innehålla ingredienser som matchar varandra, men samtidigt är kontraster. Finns det något tråkigare än när en lunchrestaurang serverar vitfisk med potatismos och vitfärgad sås? Mitt förra inlägg innehåll verkligen kontraster. Den var fylld med stor glädje från mitt och Anders bröllop, men även enorm sorg över min lillasysters leukemidiagnos. Stora kontraster passar verkligen mycket bättre i matlagningsrecept än i livets repect!

Har inte haft lusten att laga mat på länge, än mindre att skriva om mat. Sedan när ens lillasyster börjar må bättre, mår man själv bättre. Matlusten kommer tillbaka. Det börjar klia i händerna och nu sitter jag här och bloggar igen. Känns skönt!

Ikväll blev det snabbmat. En otroligt god sådan. La upp bilden på Facebook och fick den spontana kommentaren ”-Lägger du ut receptet? Ser otroligt gott ut!”. Det fick mig till att ta fram laptopen. Tack, Charlotte för kommentaren!

Ni som har läst min blogg ett tag vet att snabbman enligt mig är mat som går snabbt att laga. Har alltså ingenting med hamburgerkedjor eller kladdiga pizzor att göra :) Snabbmaten ikväll blev het zucchinipasta med scampi.

.

Het zucchinipasta med scampi (2 pers)

2 zucchinis (räkna en zucchini/person om de är ca 25 cm långa)
200 gram scampi eller räkor (utan skal)
3 cm färsk ingefära
1 färsk chili (kan uteslutas)
1 msk chiliflingor eller annat hett du har i kryddhyllan
1 lime
½ kruka färsk koriander (eller 3 tsm ur Findus frysta örter – asiatiska örter)

Börja med att förvandla zucchinin till pasta. Har du en mandolin kan du ta hjälp av den att strimla zucchinin. Annars funkar en osthyvel kanon. Dra på längden och skär sedan strimlor av zucchiniplattorna. Koka upp vatten med salt. När det kokar lägger du ner zucchinistrimlorna i vattnet. Koka i max 1 min och häll sedan av vattnet.

Hacka chili och ingefära i fina små bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna med hög kant. Fräs upp chilin och den tärnade ingefäran. I med scampin/räkorna och skaka lite på stekpanna. Fräs i max 1 min och ta sedan stekpannan från värmen. Krydda med salt, peppar och koriander. Stjälp zucchinipastan ner i stekpannan och pressa limen över. Rör om och servera direkt. Blir en smak explosion i munnen! Är ni två som hjälper till lovar jag att denna rätt går att göra på 5-6 minuter. Fast food :-)