Veganboktips

I det här inlägget tänkte jag dela med mig av en del tips på böcker som hittills har hjälpt mig väldigt mycket i min övergång till vegankost. Jag har lånat mycket böcker på biblioteket för att testa dem innan jag slänger ut pengar på att köpa böcker jag kanske inte skulle gilla, men kan säga redan nu att jag kommer att investera i de här böckerna för att alltid ha recepten tillgängliga hemma!

Go vegan

Mitt första tips är Vegan Vegan! som är en superbra bok! Den innehåller ALLT du behöver veta för att vara vegan i (minst) 30 dagar. Det finns recept för middagar till en hel månad samt många olika frukost, snacks och efterrättsrecept. Förutom recept finns det också mycket information om näring och annat som är viktigt att veta som vegan. Det är ingen ”tung” läsning men väl sammanfattat och lättförståeligt. Man hinner läsa det medan man står och tillagar maten enligt recepten liksom. Väldigt intressant och smidigt.

Nästa tips är Vår kokbok vegan och det är precis som den traditionella utgåvan av ”Vår kokbok” ett riktigt bra verktyg för basal matlagning och innehåller massvis med spännande recept som alla är veganska. Känns verkligen som ett måste att ha hemma som uppslagsverk. Det enda negativa jag kan säga om den här boken är att den inte finns att köpa längre! Det är något som gjorde mig oerhört besviken, så pass att jag till och med mailade förlaget och frågade om den snart kommer finnas igen eller hur det ligger till. Fick till min glädje svaret att det ska komma en uppdaterad utgåva snart (i september). Den kommer jag absolut köpa!

Det tredje tipset Portionen under tian är inte en renodlad vegankokbok, alla recept är dock vegetariska. Det jag gillar med den här boken är att fokus ligger på hälsosam men också billig mat. Det verkar finnas en föreställning om att de två sakerna inte går ihop vilket de faktiskt kan göra! Författaren är även dietist vilket känns skönt att veta. Hon har även en hemsida där hon delar med sig av många recept gratis.

Förutom de här böckerna har jag lånat några fler men kände att det kanske var lite mer avancerat och ”konstigt” vilket inte tilltalar mig, än i alla fall. Jag vill att matlagningen ska vara enkel, god och näringsrik. Bra vardagsmat helt enkelt, och det tycker jag att de tre tipsen jag kommit med här åstadkommer med råge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *