Mina favoritrecept

Såhär långt på min veganresa har jag hunnit skaffa mig en del favoritrecept jag återkommer till. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av några!

Min största favorit måste vara det här receptet på Masoor Dal, det är lätt att göra, billigt och såklart smakar det riktigt gott i och med de goda kryddorna i. Ibland har jag i rivna morötter eller någon annan grönsak som behöver ätas upp. Man kan också med gott resultat slänga i någon slatt kokos- eller havremjölk, eller varför inte krossade/passerade tomater. Perfekt rätt att ”trolla bort” matsvinn i!

Den här Jordnötsgrytan är inget annat än FANTASTISK. Den kommer från Portionen under tian som jag tipsade om förut. Perfekt att laga när man är sugen på restaurangmat, för det smakar verkligen lika bra (för 9 kr per portion)!

Vit böncreme med harissastekta grönsaker vegan

Böncrème och grönsaker kändes lite otippat att jag skulle gilla så mycket, men även den har jag lagat många gånger nu och blir lika nöjd varje gång! Känns som en riktigt lyxig rätt men fortfarande lättlagad. Jag brukar inte köpa färdigt blomkålsris utan finhackar färsk blomkål istället vilket funkar bra!

Det blev lite tråkigt med mackor utan ost tycker jag så på frukosten har jag börjat äta gröt istället. Mitt problem med gröt är dock att jag inte upplever att den mättar så länge. Testade att ha i jordnötssmör och mosad banan och sedan sylt och havremjölk på som vanligt. Det mättade betydligt bättre och när det gäller frukost är det mitt bästa tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *