Blogg&Mat.se

Min passion till matlagning kan jag direkt härleda till min kära pappa Claes. Han har så länge jag minns har han alltid grejat i köket. Om det inte var storkok, var det laboration i stora kryddsamlingen eller kanelbullskalas. Som barn fick jag och mina syskon alltid att hjälpa till i köket (kanske mest var jag som var intresserad!?) och vi var alltid tvunga att smaka på allt. Detta har lärt mig att testa olika kombinationer och inte vara rädd för att misslyckas.

Att starta en matblogg var knappast något som jag tänkt på länge. Mina vänner vet att jag älskar att laga mat och jag vet att de älskar att bli bjuda på den. Förra året, när den ekonomiska krisen slog till, informerade företaget jag arbetar för att de lagt ett varsel. Blev själv smått orolig, medan min blivande man Anders och min väninna Ulrika tyckte att det vore inte så farligt om jag blev uppsagd!!? Nej, de började prata om att jag då kanske skulle starta den där restaurangen som de länge tyckt att jag skulle starta. En resturang med härlig atmosfär, underbar mat och gott vin…

Ja… det kanske inte blev någon restaurang, men jag hoppas att min matblogg kommer att förmedla där där härliga atmosfären, den underbara maten och det goda vinet ändå :-)  

Fokus

Blogg&Mat.se är en matblogg som ger dig recept och reportage om mat med stor passion, äkta råvaror och lågt GI. Ekologiskt, närproducerat, fair trade och naturliga smaker ligger denna blogg varmt om hjärtat. Blogg&Mat.se kommer även att skriva om vin- och restaurangtips samt mindre reportage om mat från världens alla hörn.

Vem ligger bakom Blogg&Mat.se?

Sara Eggert

Sara Eggert

Jag som äger och driver Blogg&Mat.se heter Sara Eggert. Är en glad skåning på 29 år som bor i Göteborg sedan 2004. När jag inte lagar eller skriver om mat arbetar som interaktionsdesigner på ett härligt företag inom telekombranschen. Förlovad med Anders – som alltid är en glad försökskanin till min matlagning. Jag är en livsnjutare och den mat jag kommer att skriva om är sådan som ger mig njutning.  Jag älskar närproducerat, ekologisk, fräsch mat och naturliga smaker. Maten kommer även att vara inriktad på sk. GI-mat (mat som håller en jämn blodsockerkurva). En typ av mat som faktiskt fått mig att tappa 16 kg (vill inte hitta dem igen)! Du kommer även att kunna läsa om goda viner, trevliga restauranger och mindre reportage om mat från världens alla hörn.

Syftet med bloggen

Blogg&Mat.se är min hobby, ett andningshål och något jag skapat själv. Jag får ingen ekonomisk ersättning för att nämna företag eller produkter. Inget företag sänder mig regelbundet varor för att jag ska skriva om dem. Jag väljer själv vad jag ska skriva om.

 

Kontakt

Vill du kontakta mig är du välkommen att maila mig på